Ateşkes İsteyenlere Bombalı Yanıt
Connect with us

Makale Analiz

Ateşkes İsteyenlere Bombalı Yanıt

Yayınlandı

on

Şam’da, Hıristiyan mahallesindeki karakola bombalı saldırı düzenlendiğinde, Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi İbrahimi ile Suriye Devlet Başkanı Esad “ateşkes” görüşmesi yapıyordu.

Tekrar olacak ama bir kez daha belirtmekte yarar var: Kurban Bayramı süresince Suriye’de ateşkes önerisi, geçen hafta Bakü’de bir görüşme yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’dan gelmişti.

Zamanı ve seçilen mekanıyla bu saldırı ne oluyor şimdi?

Ateşkes mi istediniz? Alın size… Der gibi.

Bir de maaş dağıtmaya başlamışlar teröristlere iyi mi? Maaşın ölçüsü ve önceliği ise “ön saflarda eylem yapmakmış”.

Örneğin, bomba atanlar hiç sıra beklemeden daha çok maaş alacakmış.

Tabii sağ kalırsa…

Şaka mıdır, alay etmek midir, kendilerinden başka herkesi akılsız saymak mıdır, nedir?

Dünya, sadece bayram süresince değil, bayram sonrasında da Suriye’de ateşkes beklerken, şu yapılanlara bakın. Pes doğrusu!

Suriye politikasında Çin’in Rusya’dan farkı:

Rusya ve Çin, bilindiği gibi, Suriye sorununda birlikte hareket ediyorlar. Tüm uluslararası platformlarda ve özellikle BM Güvenlik Konseyi’nde…

Ancak… Aralarında bir fark var:

Rusya açıkça ve hemen tüm koşullarda Suriye’deki Esad yönetimini desteklerken, Çin’in siyasi desteğinin boyutu o kadar değil. Çin daha çok ortada durmaya çaba gösteriyor.

Çin’in Ortadoğu Özel Elçisi Wu Sike şöyle diyor:

“Suriye sorununda belli bir tarafı desteklemeyeceğiz. Belli bir tarafa karşı çıkmayacağız. Sorunun siyasi yolla çözülmesine hizmet edecek tüm yöntemlere destek vereceğiz.”

Wu ayrıca, Türkiye ve İran’ın ortaklaşa ateşkes çağrısına destek verdiklerini belirtirken “Bu çağrının gerçekleşmesi halinde, ateşkes, sorunun çözümü için iyi bir başlangıç olacaktır” diye konuştu.

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2022 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır. İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.