
Avrupa’da Yunanistan’ın yanı sıra İngiltere de ekonomik zorluklar ve sosyal bunalım yaşamakta Borcu yıllık bütçesine göre yüzde 80’i bulan İngiltere, tarihinin en büyük grevlerinden birine sahne oldu. 750 bin kamu çalışanı 24 saatlik greve gitti. Londra’da çalışanlar hükümetin emeklilik koşullarını zorlaştıran paketini sokaklara inerek protesto etti.
Ülkede her 3 okuldan 2’si kısmen ya da tamamen kapandı. 1500’den fazla okulda eğitimde aksaklık yaşandı. Havaalanlarındaki pasaport kontrolleri yapılmadığı için ülkeye girişler durdu. Yargı da dâhil birçok sektörde memurlar iş bıraktı.
Londra merkezinde binlerce kişinin parlamento meydanına yürüdüğü gösterilerde Yunanistan’ın aksine göstericilerle güvenlik güçleri arasında büyük çatışmalar yaşanmadı.
İngiliz hükümeti, göreve geldiği geçen yıldan bu yana ülkenin bütçe açığını gidermek ve ekonomiyi iyileştirmek için kamu sektörü başta olmak üzere birçok alanda kesintiye ve vergi artışlarına gitmişti.