Kaddafi'ye En Ağır Darbe İstanbul'dan
Connect with us

3. Dünya

Kaddafi'ye En Ağır Darbe İstanbul'dan

Yayınlandı

on

Libya Lideri Muammer Kaddafi’ye en ağır darbe İstanbul’dan geldi. İstanbul’da 32 ülke, 7 uluslararası kuruluş ve Libya Ulusal Geçiş Konseyi temsilcilerinin katıldığı Libya Temas Grubu toplantısından muhalifleri tanıma ve Kaddafi’nin el konulan 3 milyar dolarının muhaliflere verilmesi kararı çıktı. Kaddafi’nin karara tepkisi sert oldu.

 

İstanbul’da düzenlenen “Libya Temas Grubu” toplantısında, Ulusal Geçiş Konseyi’ni ülkenin meşru yönetimi olarak tanıma ve Kaddafi’den el konulan 3 milyar dolarlık fonun da muhaliflere verilmesi kararı alındı.

 

Libya Lideri Kaddafi’nin karara tepkisi ise sert oldu. Kaddafi, başkent Trablus’un 150 kilometre doğusundaki Zliten’de toplanan yandaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, ulusal ve bölgesel güçlerin, Libya’da muhaliflerin oluşturduğu ulusal geçiş konseyini tanımalarının libya halkı için bir önemi olmadığını söyledi.

 

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Eşbaşkanlığında 32 ülke, 7 uluslararası kuruluş ve libya ulusal geçiş konseyi temsilcilerinden oluşan 40 heyetin hazır bulunduğu “Libya Temas Grubu” toplantısı sonrasında alınan bu kararların bugüne kadar isyancılara verilen en büyük uluslararası destek olduğu belirtildi.

 

Muhalifleri Libya’nın meşru temsilcisi sayma kararın açıklanmasının ardından Libya’yı ilk tanıyan ülke ise Amerika Birleşik Devletleri oldu.

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, uluslararası toplumun Libya krizini çözmeye yönelik çalışmalarını koordine etmek amacıyla oluşturulan Libya Temas Grubu toplantısının ardından Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zeyd el Nahyan ile kameraların karşısına geçerek  “Kriz sonrası istikrar çalışmaları konusunda görüşmeler yapıldı. Ümit ederiz ki Libya’daki kriz bir an önce çözülür” dedi.

 

Davutoğlu ayrıca bir sonraki “Libya Temas Grubu” zirvesinin New York’ta yapılacağını belirtti.

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2022 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır. İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.